AGD arhitekt vam pomaga pri oblikovanju in ureditvi zunanjih in notranjih prostorov stanovanjskega ali poslovnega objekta

AGD logo
English

arhitekturni in grafični dizajn

www.agd.si domov oblikovanje arhitektura projekti odzivi kontakt povezave orodja

Arhitekturno oblikovanje

Arhitektura je tako proces, kot tudi produkt planiranja, projektiranja in izgradnje prostora, ki odraža funkcionalne, socialne in estetske vidike. Zahteva upravljanje in usklajevanje materialov, tehnologij, svetlobe in senc. Arhitektura je umetnost zgradb, v katerih so povezane človeške potrebe in gradbeni materiali v smislu praktičnih uporab in estetskih rešitev. Kot umetnost je arhitektura pravzaprav abstraktna in vključuje manipulacijo prostorov, volumnov, ravnin, mas in praznin.

Arhitekturni dizajner oz. oblikovalec je arhitekt, ki primarno sodeluje pri oblikovanju stavb, bivalnih prostorov in pokrajine ter se ne ukvarja toliko s samo gradnjo in z njo povezanimi dokumenti. Arhitekturni oblikovalci imajo dobro razvite kreativne sposobnosti, domišljijo in umetniški talent. Čeprav se večina študentov arhitekture med študijem usposablja za oblikovalca, v praksi to ne postanejo vsi.

Oblikovanje prostora in notranje opreme je večplasten poklic v katerem se za izgradnjo primernega notranjega okolja uporabljajo tako kreativne, kot tudi tehnične rešitve. Te rešitve morajo biti funkcionalne, izboljšati morajo kulturo in kakovost življenja uporabnikov in biti hkrati estetsko privlačne. Oblikovanje interierja vključuje razumevanje arhitekturnih elementov in številne tehnične, analitične in ustvarjalne spretnosti. Delo temelji na mnogih disciplinah kot so arhitektura, psihologija prostora, načrtovanje izdelkov in tradicionalna estetska dekoracija. Oblikovanje prostora je tesno povezano z arhitekturo, cilj oblikovalca pa je pripraviti harmonično celoto, v kateri so arhitektura, prostor, funkcionalnost in vizualni vidiki usklajeni in prijetni za dušo in telo, hkrati pa primerni aktivnostim, ki tam potekajo. Kriteriji oblikovanja zajemajo harmonijo barv, teksturo, razsvetljavo in prava razmerja.
 
 

Izzivi arhitekturnega oblikovanja

Bivalno in delovno okolje mora odražati slog in značaj vas, vaše družine in vašega dela. Poskrbite, da boste napravili dober vtis z dopadljivo in funkcionalno arhitekturno zasnovo. Da bi to dosegli je potrebno veliko empatije, razumevanja, občutka za ravnotežje in proporce združenih z učinkovitim in domiselnim načrtovanjem prostora.

Arhitekturni oblikovalec oz. dizajner je odgovoren za notranje in zunanje načrtovanje, dekoracijo in funkcionalnost naročnikovega prostora. Prostor ja lahko komercialen, industrijski ali bivalni. Naloga predstavlja zmes inženirskega in umetniškega dela, ki od izvajalca zahteva poseben način razmišljanja. Arhitekturni oblikovalec mora obvladati načrtovanje prostora in le tega vizualno približati naročniku. Dobro mora biti seznanjen z materiali in proizvodi, ki bodo uporabljeni v prostoru, prav tako pa se mora spoznati na teksture, barve, svetlobo in druge dejavnike, ki vplivajo na videz. Poleg naštetega mora razumeti tudi konstrukcijske in strukturne zahteve prostora ter druge tehnične vidike.


AGD ima rešitev

AGD vam lahko pomaga pri zasnovi in ureditvi zunanjih in notranjih prostorov, ki so prijetni in funkcionalni za ljudi, ki živijo ali delajo v njih. Naša posebnost je ustvarjanje arhitekturnih dizajnov, ki poudarjajo lepoto in zagotavljajo funkcionalnost stanovanj in poslovnih objektov. Ukvarjamo se s prostorskim načrtovanjem in vam lahko pomagamo pri oblikovanju in prenovi interierja, vse od začetne priprave tlorisa do končnih dekorativnih poudarkov. Naš cilj je pomagati naročnikom pametno izkoristiti čas, energijo in sredstva s kreacijami vznemirljivih notranjih in zunanjih življenjskih prostorov, ki so varni, funkcionalni, vabljivi, stroškovno učinkoviti in enostavni za vzdrževanje.

V kolikor želite zasnovati prostore v hiši ali samo preurediti sobo, vaše bivanjsko okolje je naše delo.


Podroben opis AGD rešitve

AGD proces načrtovanja:
 • Analiza želja naročnika
 • Oblikovanje koncepta
 • Predstavitev koncepta, povratne informacije naročnika, revizije
 • Priprava končnega idejnega načrta s specifikacijami
 • Spremljanje izvajanja načrta
V začetnih fazah projekta arhitekt temeljito izpraša naročnika glede potreb in želja. To običajno vključuje obisk lokacije in temeljito posvetovanje. Iz pridobljenih informacij se izdela shematski osnutek načrta, ki se ga predstavi naročniku. Sledi revizija osnutka načrta, tlorisa, vključijo se želeni elementi in lokacijske zahteve. Vse spremembe in dodatne zahteve se vključi v shematski načrt. Po odobritvi shematskega načrta se nadaljuje z izdelavo končnega idejnega načrta. Popoln in točen načrt zmanjšuje naročniku projekta možnost morebitnih napak na najnižjo vrednost in hkrati zagotavlja skladnost z zahtevanimi predpisi.

Kadar smo vključeni že v najzgodnejši fazi načrtovanja imamo večjo možnost za razumevanje vašega podjetja ali družinskih razmer in za pripravo kreativnih rešitev ter zmanjšanje stroškov.


Zakaj sodelovati z AGD?

 • Imamo arhitekturno znanje in večletne izkušnje, ki so zagotovilo, da bo končni rezultat v skladu z vašimi željami.
 • Tesno sodelujemo z naročnikom, da določimo strukturo prostora, potrebe stanovalcev in ustrezen slog.
 • Za nas je vsak projekt individualna kreacija in nismo zadovoljni dokler niste vi.
 • Vzamemo si toliko časa kot je potrebno, da se prepričate, da je končni rezultat v skladu z vašimi željami in okusom.
 • AGD zagotovi prijazno in strokovno arhitekturno svetovanje vsakomur. Menimo, da ni pomembno kako majhen ali velik je projekt, vsak si zasluži storitev na najvišjem nivoju.
 • Upoštevaje, da je za večino ljudi dom najpomembnejša dobrina, je odločitev za sodelovanje s profesionalnim arhitekturnim oblikovalcem ključna za uspeh projekta.
 • AGD vam lahko prihrani denar z maksimiranjem vaše investicije. Verjamemo, da lahko dobro zasnovan prostor zmanjša vaše račune in poveča svojo dolgoročno vrednost.
 • Sposobni smo gledati širše, preko vaših trenutnih potreb. Na ta način oblikujemo prožne prostore, ki se lahko s časom prilagajajo potrebam vašega podjetja in družine.
 • Nudimo vam enovito kontaktno osebo (single point of contact) in stalen dostop do strokovnosti.
 • Ponujamo vam pregledne stroške in dostopne cene.


[ domov | grafično oblikovanje | arhitekturno svetovanje | projekti | odzivi | kontakt | povezave | orodja | zemljevid strani ]

www.agd.si - arhitekturni in grafični dizajn -